Sunday, 23 November 2008

Disa nga analizat dhe kritikat letrare të Fatmir Terziut në vite

1. Regëtimat e një shqirti poetik: Shënime për vëllimin poetik "Ringjallja" të Manol Bashës / Fatmir Terziu
2. Në kufirin që ndan tehu jetën më dysh :Rreth romanit të ri të Dhimitër Xhuvanit: "Kryqëzimi i dytë i Krishtit" / Fatmir Terziu
3. Qyteti "përmblidhet" në një enciklopedi: [Për botimin e veprës: "Elbasani -Enciklopedi"] / Fatmir Terziu
4. Kadare rizbulon të fshehtat :Shënime për librin e ri të Kadaresë "Dialog me Alain Bosquet", botuar nga shtëpia Botuese "Onufri" / Fatmir Terziu
5. Përtej mureve të vetmisë :Mbi poezinë e Flutura Açkës në vëllimin e dytë "Mure vetmie" / Fatmir Terziu
6. Ibrahim Kodra në Elbasan :Së shpejti çmimi "Kodra" për piktorët / Fatmir Terziu
7. Rikthim prej territ dhe asgjësë: Mbi ditarin e Drita Çomos: "Dritë që vjen nga humnera" / Fatmir Terziu
8. Ndocaj: Mesazhi më i mirë i urtësisë / Fatmir Terziu
9. Enigma e madhështisë :Për librin "Lasgushi në Pogradec", nga Meri Lalaj / Fatmir Terziu
10. Retorika nën melodinë e harpës :Vëllimi "Harpa" i Beatriçe Balliçit / Fatmir Terziu
11. Në Bolonjë, mes aparencës konfuze, tipike për fundshekullin XX / Fatmir Terziu
12. Një fjalë për poezinë në Ditën e Luleve: Festa e luleve, gëzim dhe shpresë... / Fatmir Terziu


Disa nga analizat dhe kritikat letrare të Fatmir Terziut në vite që ndodhen në Bibliotekën Kombëtare të Shqipërisë dhe mund të shihen online në katalogun e saj të arkivës.

No comments: