Wednesday, 30 April 2014

NXËNËSIT DURRSAK NË KRYE TË OLIMPIADAVE KOMBËTARENXËNËSIT DURRSAK NË KRYE TË OLIMPIADAVE KOMBËTARE
Nga 57 nxënës fitues, 18 janë nga shkollat e Durrësit
Para dy ditësh, të hënën e 28 Prillit 2014, në Qendrën Kulturore të Fëmijëve në Durrës, DAR organizoi ceremoninë e shpërndarjes së çmimeve për nxënësit fitues të klasave: 9–10–11–12, të qarkut të Durrësit, të cilët ishin pjesëmarrës në olimpiadat kombëtare, në lëndët: matematik, fizik, kimi, biollgji dhe informatik.
Në këtë veprimtari kaq të rëndësishme, në sallë ishin të pranishëm nxënësit fitues, prindër, mësues, drejtorët e shkollave 9-vjeçare dhe të mesme, publike dhe jo publike dhe përfaqësues të DAR-së Durrës, Lindita Muka drejtore, Anesti Shuka përgjegjës i kurikulës, Gani Meçe inspektor, Avni Çuni drejtor i QKF Durrës dhe i ftuar i nderi Tasim Besho Doktor shkencash për matematikë. Për nxënësit, prindërit, mësuesit, drejtuesit e shkollave dhe strukturat drejtuese të arsimit të qarkut të Durrësit, një takim i tillë festiv është diçka e zakonëshme, pasi përsëritet çdo vit në këtë stinë bollëku me olimpiada. Në kushte të tjera këjo veprimtari do të kalonte si një lajm i zakonshëm, që natyrisht përcillet me emocione. Por ky vit ka diçka më shumë, diçka që e bën të dallohet e që do të mbahet mend gjatë, pasi një numër i madh çmimesh, nga 57 fitues në shkallë kombëtare, plot 18, afërsisht 1/3, janë fituar nga nxënësit e shkollave të qarkut të Durrësit. Është vërtet një ngjarje dhe lajm i gëzueshëm për të gjithë, e cila e vlen të festohet e publikohet, sepse pjesëmarrja dhe fitorja në konkurs është mënyra më e mirë për të vlerësuar e dalluar më të mirët, ata që ne me mburrje i emërtojmë “talente”. Është forma më e bukur, për të vlerësuar kujdesin që bëjnë drejtoritë e shkollave edhe punën e kualifikuar të mësuesve të pasionuar të lëndëve shkencore nëpër shkollat tona publike dhe jopublike. Kështu që, me kaq shumë çmime e vënde nderi, cilido nga ne ka të drejtë të mburret e krenohet me arritjet e nxënësve tanë.Nuk është gjë e re dukuria që vihet re në këto vitet e fundit. Numri i nxënësve që i kushtohen lëndëve shkencore, sa vjen e rritet. Është një frymë që kultivohet në familje dhe në shkollë. Vetë numri i fituesve të dalë nga faza e dytë e olimpiadës, e cila zakonisht organizohet brenda qarkut, i bën të panevojëshme fjalët e tepërta. Janë 106 fitues çmimesh të ndarë reciprokisht: 26 me çmim të I-rë, 15 me çmim të II-të, 26 me çmim të III-të dhe 38 nxënës që morën fletë lavdërimi.
Në atmosferën e festës dhe emocioneve, të pranishmit i përshëndeti Drejtoresha e DAR-së znj. Lindita Muka, e cila në fjalën e saj uroi nxënësit fitues, që nderuan veten, familjen, shkollat dhe mësuesit e tyre, duke kërkuar që në të ardhmen të shtohet më shumë numri i tyre. Durrësi ka nevojë për këta nxënës të ditur, që nesër do t`i khtehen qytetit tonë si kuadro me vlerë. Një përshëndetje dhe falënderim të veçantë u drejtoi mësuesve, sepse pas çdo nxënësi të sukseshëm qëndron një mësues i zoti. Sepse janë pikërisht këta mësimdhënës që zbulojnë talentet, e më pas me shumë durim e përkushtim, pa zhurmë e bujë, punojnë me ta dhe po arrijë rezultate kaq të mira, të cilat na gëzojnë e na nderojnë të gjithëve. Ne na vjen mirë që shkollat e Durrësit po arrijnë të konkurojnë e po fitojnë denjësisht me më të mirat e vendit. Fitoret janë pasqyra dhe pashaporta e emrit të tyre. 
OLIMPIADAT KOMBËTARE 2014 Fituesit e Qarkut të Durrësit; Tabela
Lënda Matematik

Nr

Emir Mbiemri
Shkollat
Klasat
Pikët
Renditja
çmimi
Lënda

Gledis Kallço
Turgut Ozal
X
35
2
Matematik 12

Boriana Gjura
Turgut Ozal
XII
34
2
Matematik 12

Rei Myderrizi
Turgut Ozal
IX
32
3
Matematik 9

Devid Duma
Turgut Ozal
XII
29
3
Matematik 12
Shënim: Gledis Kallço, nxënës i klasës X-të, konkuron për matematik 12.
Lënda Fizik

Nr

Emir Mbiemri
Shkollat
Klasa
Pikët
Renditja
çmimi
Lënda

Evis Hoxha
Turgut Ozal
XII
43
1
Fizik 12

Rubin Deliallisi
Rilindja
XII
38
1
Fizik 12

Genti Rustemi
Turgut Ozal
XII
36
2
Fizik 12

Xhoana Bylykbashi
Naim Frashëri
XII
32
3
Fizik 12
Lënda Kimi

Nr

Emir Mbiemri
Shkollat
Klasat
Pikët
Renditja
çmimi
Lënda

Xhesika Koroveshi
Turgut Ozal
XII
39
1
Kimi 12

Boriana Gjura
Turgut Ozal
XII
37
2
Kimi 12

Rubin Deliallisi
Rilindja
XII
36
2
Kimi 12
Lënda Biollogji

Nr

Emir Mbiemri
Shkollat
Klasat
Pikët
Renditja
çmimi
Lënda

Rubin Deliallisi
Rilindja
XII
38
1
Biollogji 12

Valentina Sadikllari
Turgut Ozal
XII
34
2
Biollogji 12

Fiona Metalla
Rilindja
XII
28
3
Biollogji 12

Andi Zaimi
Rilindja
XII
28
3
Biollogji 12
Lënda Informatik

Nr

Emir Mbiemri
Shkollat
Klasat
Pikët
Renditja
çmimi
Lënda

Devid Duma
Turgut Ozal
XII
50
1
Informatik 12

Evis Hoxha
Turgut Ozal
XII
48
1
Informatik 12

Jeton Shehu
Leonik Tomeo
XII
39
1
Informatik 12
Festa e shpërndarjes së çmimeve u shndërua në spektakël të bukur, pasi në skenë u ngjit grupi i valltarëve të vegjël të QKF-së, i cili sapo ishte kthyer nga një turne në Turqi, ku mori pjesë në një konkurs ndërkombëtar të fëmijëve. Vallet e tyre të luajtura mjeshtërisht, u përcollën nga të pranishmit me duartrokitje gjatë gjithë kohës.  Urojmë që takime dhe festa të tilla të kemi përherë!
Kadri Tarelli  

No comments: