Tuesday, 17 November 2015

Me ndarjen e botes ne pushtues, ne teroriste, prodhues dh perdorues te armeve

Me ndarjen e botes ne pushtues, ne teroriste, prodhues dh perdorues te armeve

Leksione te frymezuara nga librat e aktivisteve te Partise Demokratike USA dhe Bishop Alma White, Mathew Hale ( the Pontifex Maximus, supreme leader, of the World Church of the Creator ). Jepet per te ditur se njerez, me mbeshtetje jo zyrtare, kane krijuar besime, kulte, organizma te ndryshme. Per kulture mire eshte te lexohen, por mendimi yne se njeriu gjenetikisht eshte i njejte kudo mbi toke, lakmia eshte e ndryshme.

 Kostandin Qeparoi

Raca e bardhe          

“Sipas gjurmeve te gjetura ne fosile ose skelete nga arkeologet, cfaqja e njeriut ne toke daton jo me shume se 9 mije vjet.”[1]  Kjo teze perputhet pak a shume me njeriun e pare ne toke sipas Bibles.[2]  “Gjurme te gjetura ne Etiopi dhe vende te tjera, jane te racave te ndryshme te majmuneve qe jane te afert me njeriun, por nuk kane te bejne fare me te.” [3] “Njeriu i pare nuk ka ardhe me evolucion nga majmuni, kjo qendron si teze por e pa dokumentuar shkencerisht.”[4]

“Raca e Bardhe ka jetuar ne Evrope e perhapur ne zonen nga Kaukazi deri ne Atlantik. Njeriu me i lashte, me primitiv sipas shkences qe bazohet ne gjuhen, kane qene shqip-foles.”[5]  “Iliret nga Ballkani jane perhape ne te gjitha drejtimet.” [6]  Sipas librit te shenjte Zohar, jane izraelitet te paret ne toke me gjuhen e tyre Aramike qe sot nuk flitet, njesoj si latinishtia.

“Neper Danub dhe  ne vazhdim kane mbrite iliret ne Angli dhe Irlande.”[7]  Kulti i gjarperit ne nje vend qe nuk ka gjarper, ne Irlande, eshte cuar prej Ilireve ( broshura per kristianizmin ). Shqiponja  ne stemen e  Druideve ne Angli. Pellazget e jugut u perzien me Iliret qe formuan fiset dhe qytetet shtet formuese te Greqise se lashte ( A. Kola ).

“Brigjeve te Adriatikut dhe Jonit shkuan Dorianet dhe krijuan qendra banimi, civilizim dhe qyteterim, ne Korinth, Sparte, Krete, Korfus, Himare, Orikum, Apolloni, Durres, Lezhe, Sicili, dhe gjate gjithe Mesdheut.”[8]  “Po neper det kane mbrite ne brigjet e Azize se Vogel, Egjipt dhe me thelle ne Azi, ne Hindi deri ne Japoni.”[9]

“Sipas shkrimit Linear B gjejme gjume, shkrime qe deshifrohen me shqipen e vjeter me fjale nje rokeshe. Gjuha primitive e njeriut te pare ishte nje rokeshe, karakteristike qe e ruan akoma gjuha e sotme shqipe.”[10]  “Iliret e zhvilluar ekonomikisht, me mendje te evoluar, te perzier ose jo me pellazget, dhe me gjuhe te avancuar me kalimin e shekujve, kjrijuan Helenet.”[11]

“Latinet, saracenet, galet, keltet, gjermanet, jane degezime te se njejtes race te njeriut te pare te Bardhe ne Evrope.”[12]  “Edhe gjuha helene dhe latine jane bija te gjuhes shqipe e folur mbi njemije vjet para tyre.”[13]

“Mbas luftes se Trojes, krejtesisht ne shekujt e VI, V, dhe IV njeriu i Bardhe ariti civilizim, qyteterim. Jeta shoqerore u organizua sipas shteteve-qytete me ligje, me demokreci ose me pleqesi.”[14]  Shkenca, arti, kultura, piktura, skulptura, muzika, mjekesia ariten suksese. Filloi shkrimi, ku historia, tragjedia e komedia u persosen.

“Nga kultet e pa organizuara linden perendite qe Homeri i pershkruan ne vepren e tij (shiko Prolegomena ).”[15]  “Perendite e Homerit jane me orgjine dhe me emra ilire,”[16]  domethene te njeriut te pare te bardhe ballkanas. “U krijua Pantheoni Olimpik me 12 perendite, me Zeusin ne krye.[17]
Ceremonite ne ngjarjet e jetes se perditeshme perseriteshin sipas kalendarit per cdo stine, ne te njejten kohe cdo vit. Ne kete menyre ato u kthyen ne rite. Ritet duke u lidhe me adhurimin e perendive, krijuan kultet dhe mitologjite.”[18]

B o t a    P a g a n e

“Bota Pagane do te quaj kohen nga Homei deri ne zyrtarizimin e fese Kristiane si fe te Perandorise Romake.”[19]  Ne kete periudhe njeriu i bardhe kishte filluar te lodhte mendjen, kerkonte te gjente kush ishte e mire per te, qe te behej jeta sa me e rehateshme. Fakti eshte se sa me teper rritej shkalla e njohjes te botes perreth, aqe me telashe i delnin, aqe me e komplikuar behej jeta.

Njeriu dallohet nga kafshet jo vetem se flet, perdor vegela, por edhe se eshte ne gjendje te krijoje ne imagjinaten e tij nje besim ( nga libri ? ). Ishte krjuar besimi politheist, shume Perendi, asnje e detyruar, kushdo besonte ne ate qe deshte, ose nuk adhuronte asnje. Nuk behej fjale per tolerance, sepse nuk njihej armiqesia, smira, inati, zemerimi, per shkak te besimit. Besimi ishte plotesisht i lire. Ai bazohej ne vullnetin e secilit, ne adhurimin e asaj qe sheh, qe ndjen, qe eshte e kapeshme dhe jo ne besim te detyruar, ne ate qe te imponojne, qe dyshohet qe ne fillim ne se egziston apo jo.

Per arsye te besimit fetar nuk ka pase asnje lufte. Por duhet thene se lufterat kane qene karakteristike e kesaj periudhe. Ato ishin lufte civile, brenda se njejtes race, midis te njejtit populli. Ishin luftera natyrale, sepse nga vete natyra njeriu jo vetem primitv por edhe ne civilizimin  jeton duke luftuar. “Per burrat lufta ishte pune.”[20]  “Me lufte dhe nepermjet saj do te mbante familjen. Do te siguronte nje skllav ose sherbetor per punet e shtepise dhe jashte saj. Cdo Athinas mund te mbante deri 7 skllever.”[21]

Gjate kohes se luftes per koloni, me fqinjet, ose midis qyteteve-shtete te tjera, u arit kulmi i civilizimit, demokracise, drejtimit me ligje. Gjate kesaj periudhe dollen filozofet , me mendjen dhe praktikat e tyre sot ecet per drejtimin dhe organizimin e mbare botes. Ne art, ne ndertime, dorianet ariten shkallen siperhore qe vazhdon te kete te njejtat vlera edhe sot. Historianet, tragjedianet shkruan vepra te pa vdekeshme.

“Te huajt ose barbaret sic quheshin atehere fqinjet veriore, dmth iliret, galet, keltet, thrakasit, maqedonet,”[22]  ishin e njejta race dhe nuk perbenin kercenim serioz. Reziku vinte nga orienti, nga racat e tjera. “Nga Aleksandri i Madh, qe vazhdoi dhe me pas,  u krijua lidhja pan- federative ose pan-helenike, vetem per tu mbrojtur nga raca e verdhe aziatike.”[23]

Mendja e njeriut ariti te krijoje nje kuptim, te njohe Natyren, ligjet e saj, te njohe deri diku universin. Filozofet e kesaj periudhe si Pitagora, Sokrati, Platoni, Aristoteli perpunuan dhe krijuan bazat e shkences, matematiken, gjeometrine, fiziken, mjekesine, filozofine. Veprat artistike ariten kulmin e tyre. Jeta demokratike e organizuar me ligje te shkrojtura, i hapi rruge zhvillimit te shoqerise.


Helenet kolonizuan krejt Mesdheun dhe me von Aleksandri i Madh coi ne krejt boten e populluar te atehereshme fene dhe perendite helene, kulturen, shkollen, filozofine e Njeriut te Bardhe. Helenizmi eshte epoka me e shkelqyer e zhvillimit te gjithaneshm te shoqerise njerezore.

Perandoria Romake, njeres te se njejtes Race, mori gjithcka nga helenizmi. Ishte vashdimi i saj ne kulture, organizim, civilizim. Duke filluar me Perandor Augustin dhe per 300 vjet me pas mbreteroi paqe, zhvillim, nje qendrushmeri ne jeten e njeriut. Kjo periudhe u quajt ''Pax Romana'', qe se bashku me periudhen e helenizmit perbejne kulmin, aritjet dhe stabilizimin e njeriut. Keto ishin aritje te Njeriut te Bardhe[24] qe ne kohen Heleno-Romake.

Ne Perandorine Romake feja nuk ishte e ndare nga shteti. Polithizmi si ne Athine dhe Aleksandri, dy qendra gjygante te shkolles dhe kultures pagane, edhe ne Romme praktikohej dhe mbrohej nga shteti. Statuja e Apollos komplet prej ari, qe Hierto zevendesi i Pirros ne Sirakuze,[25]  ja fali Senatit Romak, ka qendruar ne sallen e Senatit mbi 500 vjet.[26]

Kultet e tjera sidomos ai i kristianizmit, praktikohej fshehtas nga disa hebrej emigrante ne Rome. Ajo ishte rreptesisht e ndaluar. Te gjithe Perandoret dyshonin ne keto kulte mistike.
Vecanerisht Neroni qe ka ndjeke nje persekutim masiv ndaj ketij fisi galileas qe vete hebrejte nepermjet nje lufte civile i kishin larguar prej Jeruzalemit.[27]

Nderkohe nga racat e tjera, pak te zhvilluar ishin aziatiket. Fifilozofia e Konfucit, e Budes, e Taos e pa lidhur me ndonje perendi te vecante ishte formuar, por ndikonte shume pak ne zhvillimin dhe qyteterimin e aziatikeve.[28]

Hebrejte megjithese njerez te bardhe, e quanin vehten njerez te vecante te zgjedhur nga perendia. Por perendia e tyre ishte vetem per ata. Feja e hebrejve eshte historia e ketij populli ne lufte per te mbijetuar, sepse gjate gjithe kohes kane qene te pushtuar. Ishin skllever tek faraonet e Egjiptit, ishin te pushtuar nga Babilonasit, nga greket per 300 vjet, nga Romaket per 300 vjet te tjera, nga bizantinet dhe me vone nga arabet myslimane.


Ata kerkonin hakmarje, kerkonin te shkateronin racen e Bardhe evropiane, greket dhe romaket. Per kete qellim krijun fene e re, Kristianizmin.

Ne veri jetonin pak njerez te bardhe. Ata ishin primitive, te pa organizuar, barbare sipas heleneve dhe romakeve. Sllavet s’kane qene akoma, ishin fare te padegjuar. Historia e tyre fillon shume shekuj pas Krishtit.

Arabet ishin fiset me primitive ne Azi, te cilet Muhameti me krijimin e fese Islame ariti ti ktheje ne jete shoqerore. Pak zhvillim kishte Babilonia dhe Egjipti, por njerez me botkuptim te ngushte, pa horizont, pa vizion, me arsyetim te kufizuar. Cdo zbulim, apo dicka te re ata nuk e jepnin, nuk e perhapen, por e mbanin vetem per veten e tyre. Persianet perfaqesuesit e races Aziatike kerkonin te pushtonin Evropen, te kthenin njeriun e Bardhe ne skllav te tyren, ne sherbetore.

Ne shekullin e 5 para eres se re ishin helenet ne Marathone, ne Termopile, ne Salamine qe mbojten njeriun e Bardhe nga zhdukja, mbrojten civilizimin dhe aritjet e tjera. Ishte orienti qe sulmonte, qe bente ekspasion, qe rrezikonte duke bere direkt lufte te hapur.  Orienti kjo race inferiore kerkonte te jetonte ne kuris te races se Bardhe. Donte te rembente aritjet e tyre, punen e tyre. Themi race inferiore se e tille ishte ne zhvillim, ne psikolgji, ne menyren e jeteses, ne aritjet e saj.
 
Konfuci

Ne lindjen e larget zhvillimi i shoqerise dhe i mendimit te njeriut ka ece paralel me racen e Bardhe. Ka qene plotesisht i pavarur dhe ka ndjeke rrugen e tij orgjinale. Filozofi i vjeter, qe ne gjuhen  kineze quhet Konfuci, gjeti dhe shkroi disa rregulla qe ti zbatoje njeriu per te bere nje jete me te mire. Keto rregulla ose citate jane te pershtateshme vetem per lindjen e lerget, ku njerezit duke jetuar ne kushte te tjera, kane edhe koncepte e psikollogji tjeter. Ato nuk vlejne per njeriun e Bardhe, as atehere, as tani.

Te njejten veprim beri edhe princi i ri Sidhatta Gautama, Buda, themeluesi i Budizmit te sotem. Asgje e pershtateshme tek ai per racen tone. Filozofi Tao ka shkruar vetem 25 faqe dhe mijera kane shkruar te tjeret per zberthim dhe koment, por me kot se edhe teorite e tij jane  pjeserisht te kapeshme nga ana praktike per njeriun e bardhe.


Apollo dhe Dionisi
Ne Panteonin Olimpik, Perendia Apollo ishte i pari ne renditje dhe ne rendesi, kurse i fundit, por me i lidhuri me njeriun ishte Dionisi. Asnjeri nuk ishte Perendi qe i plotesonte te gjitha kerkesat e njeriut. Te dy bashke benin nje unitet te vetem, plotesonin njeri tjeterin. Njerezit e lashte shikonin tek Apollua, driten, dashurine, ndersa tek Dionisi shikoni ritet e jetes, vdekjen, ringjalljen qe ishte ne prodhimin e rushit, veres, ishte perendia e femrave, e gezimeve dhe e teatrit.[29]  Cdo gje ne kete besim politheist ishte me llogjike, vetedije, adhurim, pa nxitje. Frika dhe denimi mungonte, koncepte te bazuar ne hamendje per nje bote tjeter nuk egzistonin.

 Paganizmi  (Helenismi)
Qyteterimi dhe civilizimi helen shkoi me kolonet, me ushtaret mercenare ( me pagese ), me pushtimet e Aleksandrit te Madhe, ne gjithe boten e banur nga njerez te organisuar ne sistem shoqeror te asaj kohe. Romaket shkuan si pushtues, por te ndikuar nga kultura me tradite helene, morren gjithcka prej saj. Shkenctaret, filozofet, prijesit fetare, tempuj e orakuj, gjenerale e astrologe, keshilltare e mesues i moren ne Rome, ata dhe gjuha e tyre pushtoi Romen.


Akademite dhe qendrat e filozofise ne Athine dhe Aleksandri u mbajten dhe u ngriten ne nivel me te larte. Roma latine, filloi te fliste dhe te shkruante ne gjuhen greke. Shkuan ne Persi, ne Babiloni, ne Arabi, ne Egjipt, ne Kartagjene, por nuk gjeten asgje per te mare nga keto raca aspak te civilizuara.

Lufterat me aziatiket per mbrojtjen e races

Athinasit dhe  Spartanet, luftonin me njeri tjeterin gjate gjithe e kohes per dhjetera vjet rrjesht. Kur vinte reziku nga nje race tjeter, nga aziatiket , ata bashkoheshin, benin paqe, lidheshin dhe ne Marathone, ne Termopile, ne Salamine i thyen, i kthyen mbrapa orientalet, duke ruajtur jo pushtimin, por racen e bardhe te pa prekur. Te njejten gje beri edhe Skenderbeu.

Mund te kishte dijetare, filozofe, persiane, babilonas, egjiptiane, por ishin per vehte. Dijet e tyre ishin sekrete. Ato nuk jepeshin ne shoqeri, nuk trasmentoheshin tek brezat, sepse vete shoqeria ishte ne nje nivel te ulet, ose mungonte. Kurese te bardhet ( Heleno- Romaket ) shkruanin, i jepnin mesim, hapen shkolla e akademira. Aresimi, tansmentim i dijeve per njeriun e bardhe kishte vleresim te larte gje qe mungonin tek racat e tjera perqark. Themi perqark sepse zezaket e Afrikes, hindianet e Amerikes, asteket e Meksikes e me poshte, ishin akoma ne epoken e gurit.
 
“Xenofoni shkoi deri ne zemren e Azise me 10 mije ushtare, dhe duke u kthyer humbi shume prej tyre duke luftuar me lloj-lloj racash te egra. Me asnjeren prej tyre nuk mundi te mirej vesh per te bere paqe, vecse epersia e mendimit, e organizimit, e psikollogjise, qe eshte veti e dhuruar vetem per te bardhet nga krijuesi, e nxoren ne cdo rast ne objektivin e tij.[30]

150 vjet me pas po te njejten rruge beri Aleksandri dhe si djale i ri qe ishte, beri disa leshime. “U martua vete me Princeshen e Persise, Rozanen dhe te dielen e dasmes se tij lejoi dhe u martuan 20 mije ushtare evropiane, helene, ilire, etj, me aziatike. Por me pare kishte nxjere ligjin qe cdo femije i lindur nga grua e nje race tjeter, nuk ka te drejte trashegimnie dhe nuk do te quhet helen.[31]

Pitagora jetoi 23 vjet nga tempulli ne tempull ( piramida ), pergjate rrjedhjes se Nilit. Asgje nuk jepnin, asgje nuk tregonin, asnje pergjithesim nuk benin, asnje fenomen nuk shpjegonin murgjit arabe, per ato qe dini dhe praktikonin.[32]  Por Pitagora ishte race tjeter, i kapte, i deshifronte, i regjistronte ne mendje. Kur pushtuesit babilonas,  shkuan ne Egjipt, ne tempullin ne rrjedhjen e siperme te Nilit, i vrane te gjithe vendasit duke lene te gjalle vetem Pitagoren . [33]  Raca e tij e dalloi, medja e te bardhit mbizoteroi, si rrjedhim i kaloi dhe 9 vjet te tjera ne Babiloni.

Hebrejte te bardhe, shpesh me sy lariq c'deshen midis aziatikeve, te rrethuar ne te gjitha anet me arabe brune, te zeshket, njers te race tjeter. Ata e quajne vehte te vecante, te zgjedhur nga Perendia e tyre. Te pakte ne numur hebrejte ne Palestine qe e quajne vendin e tyre, nuk kane pare asnje dite te lire. Te pushtuar nga evropianet e bardhe, te pushtuar nga arabet, kane qene qe kur kane njohur vehten deri me 1948 qe krijuan shtetin e tyre. Per ne evropianet, ata kane qene race tjeter, me perendi te tjera….

Pasardhesi i Aleksandrit qe u be mbret, Faraon i Egjiptit dhe i gjithe Azisejug-lindore, Ptolemeu, qendroi ne pushtet me dinastine e tij rreth 300 vjet. Asnje person i familjes mbreterore, helenas, dmth i races evropiane, nuk denjoi te mesonte gjuhen e races se pushtuar, te races inferiore. Perjashtim beri Kleopatra e cila mesoi gjithe gjuhet qe fliteshin ne Perandorine e saj.[34]

2. Nga historia e hebrejve

Mojsiu udheheqesi shpirteror i hebrejve i cliroi ata nga skllaveria egjiptiane. Shkroi librin e shenjte me theniet se si duhet te silleshin, te jetonin, dhe ne pergjithesi historine e tyre. Krijuan dhe adhurojne vetem nje Perendi, qe ishte vetem per ta. Pra nje popull, nje perendi. Nje prej 12 fiseve hebrejsh, fisi me i eger, me i varfer, por si me luftetar ishte gjithmon ne udheheqje, nuk ishte dakort qe perendia te ishte vetem e tyre.

Perendia Jakova - thoshnin ata eshte e te gjitheve, per kete pikepamje, filloi lufta civile ( kristianizmi, broshura). Fisi i Eseneve thiri ne ndihme Gjeneralin Romak Pompeun qe ishte ne Siri. Duke shkuar romaket per ndihme, bene pushtimin faktik, duke mos u larguar me. Kete fis dhe gjithe israelitet Roma i shkateroi, duke i detyruar te ikin duke u shperndare ne gjithe boten.

Fisi i eseneve ne fakt, i pelqente feja dhe Perendite e pushtuesit shekullor, heleneve. Ata e dinin se edhe romaket kishin kopjuar por me emra te tjere fene politheiste te helenizmit. Armiku i tyre nuk mund te luftohej direkt, por as indirekt me metodat e njohura. Ai duhej helmuar ne mendje.

 Per kete u be pregatitje e nje feje te re, e nje besimi te ri. Prandaj u moren elementet dhe karakteristikat e Apollos dhe te Dionisit, dy Perendive me popullre, me te njohura te paganizmit dhe ja kontribuan nje heroi te tyre legjendar qe kishte vdeke dhe ishte ngjalle perseri, per te shpetuar popullin e tij. Edhe Perendia Dionisi po keshtu kishte vdeke dhe ishte ngjalle[35]  te cilen e morren me te gjitha karakteristikat dhe vetem i ndruan emrin, e quajten Jesus Krisht.

Besimi i ri nuk bazohej ne llogjiken, por ne friken, ne mistiken, ne te panjohuren, ne gezimin e nje jete te keqe, se me pas do te kemi nje jete te perkryer dhe te perhereshme.[36]   Ajo kerkonte qe edhe armikun ta duam, te kemi meshire per te. [37]  se ''Perendia e re  shikon, vonon, por s'haron.'' [38]
  Ky ishte helmi qe duhej injektuar ne mendjen e pastert te te bardheve, per ti corientuar, per ti shkateruar, duke i fute ne nje rruge qore, ne kaos.[39]

Esenet ose galileasit sic i quan Perandori Julian ne shkrimin e tij  "Galileasit," ne luften civile u detyruan te linin vendin e tyre dhe iken per te shpetuar. Shume pak shkuan ne drejtim te Romes, kurse pjesa dermuese, familjarisht shkoi ne shpellat e kripes te Detit te Vdekur. Jetuan pak kohe se nga mungesa e ujit dhe e ushqimit vdiqen qe te gjithe.

Ne Rome hebrejte zune pune tregetie, roje ne portat e qytetit dhe neper zyra. Kultin e tyre ata e ushtronin fshehtas, sepse fe zyrtare ishte paganizmi, besimi ne shume perendi, ne Perendite e Homerit, ne "Perendite qe i dhane emrin iliret." [40]

Keto kulte, besimi i te cilave bazohej ne nje person, djalin e perendise, qe edhe ajo ishte e veteme, sollen shqetesime, grindje, coroditje ne mendjen e qytetareve te Romes. Per kete te gjithe Perandoret me dekrete te vecanta e kishin nxjere jashte ligjit. Kush e praktikonte denohej. Perandori Neron i largoi nga Roma dhe ju merte pasurine, ose ju digjte shtepine. Ne kete menyre mori zjar Roma, qe historianet Kristiane thone se e vuri vete Neroni.

Roma kur pushtoi Palestinen, me 68 para eres se re, vuri nje mekembes, mbret izraelit…….. Me vdekjen e tij, izraelitet u detyruan te largohen ne gjithe boten. Kaluan 2000 vjet dhe ata, te bashkuar ne fene e tyre, judaizmin, kane mundur te ruajne identitetin. Ata u larguan mbasi e kishin krijuar fene e re kristiane. Nuk e njohen Krishtin si Mesine, shpetimtarin e shume pritur, qe do tju mbaronte hallet.

Hebrejte nuk e pranuan Krishtin qe ishte po hebrej i races se tyre, sepse kjo fe ishte e destinuar per racen e bardhe. Ata nuk duhet te kishin te njejten besim me te tjeret, se ndryshe do te asimiloheshin, do te zhdukeshin si race. Vetem ne fene e tyre duhej te qendronin kudo qe shkonin dhe trashegimni race quajne edhe sot linjen e nenes dhe jo te babait.

Mbas vitit 300 te eres se re Senati Romak ngarkoi nje grup per te shkruar se c'fare jane ne fakt keto kulte mistike orientale, te sajuara nga hebrejte. Materiali qe u be ruhet edhe sot, eshte 80 faqe. Ne kete libre per here te pare, shkruhet se heroi legjendar, personi hyjnor, djali i vete Perendise, thuhet se quhet Jezus Krishti. Pra,per here te pare me 325 i permendet emri Krishtit.[41]

Gjate gjithe jetes se saj Republika e Romes ka pase si armik kryesor racen Aziatiko-Afrikane. Fenikasit kishin pushtuar brigjet jugore te Mesdheut dhe krijuan qendren kryesore ne Kartagjene.  Kartagjena ishte qytet-shtet i fuqishem. Kontrollonte rruget detare te asaj kohe. Pikesynimi i tyre ishte te shtrinte kufirin e saj jo vetem tek arabet e afrikanet, por edhe tek raca e bardhe. Kerkonin me cdo kusht ta mposhtnin kete race, ta venin nen kembet e tyre dhe ta kthenin ne skllever. Ate qe nuk e bene Persiant, kerkonin ta benin fenikasit.

Ne Senatin Romak lufta kunder races se rezikeshme fenikas po zvaritej. Senatori CATO ne cdo fjalim te tij do ta mbyllte me shprehjen : "Kartagjena duhet shkateruar."[42]  100 vjet para mundjes se Kartagjenes nga romaket nen udheheqjen e Scipios Afrikanit, ishte Pirrua i Epirit qe luftoi me kartagjenasit. Pirrua mbrojti Evropen, mbrojti racen e bardhe nga dyndjet e races qe Zoti i ka bere te jene ne sherbim dhe jo padrone te races kryesore.

Xenofoni nuk ju dorezua aziatikeve por luftoi per te mbrojte evropianet. Aleksandri shkoi deri ne Hindi per ti vene nen kembe cdo fis qe nuk e njihte epersine evropiane. Pirrua luftoi pa asnje interes per te mbrojte Sirakuzen, Siciline, Italine, dhe gjithe Evropen nga fenikasit dhe mercenaret afrikane.
                                         
Per 325 vjet egzistenca e kulteve Kristiane i ishte neneshtruar fatit. Organizim nuk kishte, liber te shenjte, ose me mire Bibla nuk ishte shkrojtur akoma. Bashkekohesit e Krishtit, te supozojme se ka jetuar me te vertete, nuk lane gje te shkrojtur. As vete Krishti nuk shkrojti gje. U desh qe senati Romak te niste nje cifut, Samuelin , per te shkuar ne Palestine, ne Nazzaret, Betlehem dhe te fliste keq, te bente propagande anti te ashtu quajturit Krisht.

Ky kudo qe shkoi mesoi dhe krijoi bindje se kjo fe interesante eshte e mire, per te qetesuar popullin-turme, per ta mbajte nen fre, per ta edukuar te rije urte dhe e bindur ne Krisht dhe ne ligje. Ishte e mire se kishte baze friken, friken ndaj Krishtit, friken ndaj ligjit.  Njeriu nga vete natyra, frika, e keqia qe mund ti vije, e mban te urte me mire se gjithcka. Ishte pra ilaci qe shoqeria e atehereshme te qendronte e bashkuar.

Element bashkimi do te sherbente feja qe i barazon mendjet, i mban te mbyllura. Kur u kthye Samueli kishte nderuar dhe emrin ne Pjeter. Shenimet qe mbajti me von u bene pjese e Bibles. Per kete qe beri mori denimin me vdekje. Kete fat pati edhe Pavllua (Pavli ose Pali ). Samueli si Hebre qe ishte, nuk dolli jashte vendimit te races se tij, per tu hakmare ndaj te bardheve evropiane.


Pax-Romana - vazhdim i helenizmit

Deri me 325 bota pagane ka lulezuar. Civilizimi, qyteterimi jete e lire, udheheqja demokratike, me ligje ose oligarkia, ka pas vlera me te medha se sot. Njeriu ndoshta ishte me primitiv, por me mendje te pa lodhur, jetonte pa strese, pa semundje neurologjike.

Ishte i lidhur me nenen Natyre, komunikonte me Universin pjese e te cilit ishte. Ndikimin e energjise se keqe, ose negative, te panjohur, ai e zoteronte ne nje fare menyre dhe e perdorte ne interes te tij. U kryen kryevepra ne ndertimet e tempujeve, teatrove, stadiumeve, vendet e lojrave, pikturat ne vaso, skulpturat, veprat e artit ne pergjithesi.

U shkruan libra per te gjitha ato qe sot i quajme sekrete te Natyres. Filozofet e paganismit akoma sot qendrojne ne pozicionin e udheheqesit   te mbare botes moderne. Kjo periudhe ne perandorine Romake u quajt  Pax Romana, (Koha e Paqes) qe mbreteroi disa shekuj. Te gjitha keto aritje, krejt keto vlera te shoqerise njerezore u shduken mbas nje nate qe u zgjua i kenaqur Perandori ilir Konstantin.

Viti 325 - Konstantini
Konstantini ishte pagan dhe i tille qendroi deri ne vdekje. Barbaret e veriut gjithmone po mernin toka te perandorise dhe ecnin drejt Romes fitimtare. Nje nate Perandori sheh ne ender nje kryq te varur ne hapsire dhe nje ze i tha : - '' ndiq kete shenje dhe ke per te fituar.'' [43]

Ne uniformat e legjioneve te tij vendosi kryqin dhe mbas disa fitoreve, nxori nje dekret, qe u quajt Dekreti i Milanit, ku kultet kristiane behen feja zyrtare e Perandorise Romake. Me kete dekret prifterinjte dollen nga fshehtesia dhe bene organizimin e hierarkise se kishes. Ne cdo pozicion shteteror, qe nga perfekti e poshte, duhet te ishte kristian. Eunuket qe ishin neper kembet e oborit perandorak u bene bishope e kardinale.

Qe nga kjo date njerezimi u zhyt ne eresire per mbi 1000 vjet. U dogjen libra te vecanta qe kishin nga nje shprehje pagane, u dogj biblioteka e Aleksandrise, e kryeqendres se helenizmit dhe te kultures boterore te asaj kohe. Humbi lidhja me natyren, u zhduken kodet. Dicka qe ngeli u mbajt ne sekret, per te mare pushtetin, per ta mbajte ate. Humbi helenizmi, kultura Heleno-Romake, u zhduk Pax-Romana, filluan kohe te veshtyra.


Parashikimi i hebrejve po zbatohej. Mendja e njerezve te bardhe filloi te vyshkej nga coroditja e jetes se kesaj bote dhe te botes tjeter. Interesi per te ecur drejt se panjohures per zoterimin e universit, u venit. Ritet, ceremonite qe lidheshin me stinet, me prodhimtarine, me gezimet u haruan.

Vendin e tyre e zune lutjet  imagjinare, drejtuar po nje Zoti  imagjinar. Ndikimi i Diellit, i Henes, i yjeve te tjere ne organizmin tone dhe ne te gjitha fenemenet qe ndodhin ne toke  u shperfill. Vlera e njeriut si Njeri u ul, dinjiteti ose personaloteti e be gje pa kuptim. Skllaveria Moderne ja kalon nje mije here  skllaverise se dikureshme.

Nipi i Konstantinit, djaloshi 30 vjecar, Perandori Julian me te mare Pushtetin ne dore vendosi me dekrete dhe ligje rikthimin tek paganizmi, tek besimi i lire politheist dhe fene monotheiste. Shpikjen e orientaleve e nxori jashte ligji. ''Ata qe e nxoren le ta mbajne per vehte,''  thoshte Juliani. Ky ishte filozof, dijetar dhe shkroi shume. U vra ne frontin e luftes, nga person tradhetar, sipas historianit Libanius qe ishte prezent, nga persona hebreo-kristiane.[44]

Perandori Julian mban deri me sot, me lart se kushdo kundershtimin dhe argumentimin, perse feja kristiane e bere nga hebrejte, u dashka per Njeriun e Bardhe evropian. Vepra e tij e ndaluar nga kisha kristiane, sidomos libri  GALILEASIT  duhet bere e ditur njerezimit per te kuptuar se ku jeton dhe c'behet perreth tij.

Periudha Bizantine karakterizohet nga forcimi i Kishes, vendosja e rregullave dhe doktrinave kristiane ne cdo fushe te jetes, duke eleminuar paganizmin dhe se bashku me te helenizmin, dmth kulturen Heleno-Romake.
.
Kryqezatat, lufterat e shenjta, Khnajtet, Chamberleni me masakrat e tij per eleminimin e paganizmit dhe vendosjen e Kristianizmit, ishin shenjat e para te lufterave qe do te vashdoni me mijera vjet.

Gjergj Kastrioti dhe Huniadi luftuan dhe penguan Turqine qe te pushtonte Evropen. Ata nuk bene lufte te shenjte per mbrojtjen e Kristianzmit si i quan Evropa Kristiane, por luftuan racen taxhiko-mongole. Perandoria Osmane perbehej nga njerez aziatike, nje race qe nuk ka qene asnjehere ne kontakt me racen e bardhe.

Nen petkun e Islamit, me konceptet e tyre orientale, kujtonin se ishte e lehte per te kthyer te bardhet qe kishin mbi 1000 vjet civilizim. Gjergj Kastrioti i takon merite. Ai perfaqeson nje linje vazhdimi te tradites nga Miltiadhi, Leonidha, Ksenofoni, Aleksandri, Ptolemeu, Pirrua, Hierto, etj.
Keta persone si dhe  "keta popuj kane qene ne pararojen ku eshte perplasur vala anti-evropiane," [45]  anti te bardheve dhe aritjeve te tyre per civilizimin, zhvillimin e shoqerise.


3 A jemi ne rruge te mbare ?[46]
‘The White Race Must be Preserved’[47]

We must survival, expansion and advancement the white race. The white people have created all that is worthwhile in the world, is our right for dominion over the earth. Is our philosophy to hate the enemies - Jews and the  ''mud races'' and love one's own kind, the white race. Acting to this creed is to the benefit and survival of all white people.

White people are the Creators of all worthwhile culture and civilization. Believers in our religion are called Creators. The white people are Creator. Our religion is based in the truths: The Eternal Laws of Nature. Nature tells each  species to expand and upgrade itself to the utmost of its abilities.

We are racists because we believe in Race. We are anti-orient, anti Jews, because we oppose they. We love our family, our Race, and comes natural the hate got enemies, this is inevitable. Love and hate are two side of the same coin. Only a hypocrite and a liar go into battle against his enemies proclaiming love.

We  follow the eternal wisdom of Nature's laws, which are in opposite to the suicidal teachings of Christianity. ''Love tour enemies'' (see Luke 14-26) and hate own kind. We say that in the order to survive, we must overcome and destroy  those that are a threat to our existence. We advocate love and protection for those that are near and dear to us, our family and our own race. Christianity's teaching destroy the white race.

Hebrejte kishin judaizmin si fene e tyre, qe ishte vetem per ata. Per racen e bardhe , per helenet qe e mbajten te pushtuar rreth 300 vjet, per pushtuesin tjeter me te keq, perandorine romake, qe qendroi akoma me shume, nxoren Kristianizmin.


The Jews primary objective in concocting Christianity was to destroy their mortal enemies, the Roman Empire. Before the advent of Christianity, the Roman Empire had reached astoundingly high level of civilization, art, literature, law-giving, road building, language and dozens of other fields that are the hallmarks of progress in White Man's civilization.


Beginning with the reign of Augustus Caesar, Rome enjoyed three centuries of peace and prosperity, known as Pax Romana, the longest such span in history. As Christianity spread, and more and more poisoned the Roman mind, the good Roman citizens lost touch with realty and their minds meandered off into the ''never-never land of spooks in the skay, fueled by fear of that humble torture chamber, Hell.

The result was the collapse of the Roman Empire. The White Race retrogressed into chaos, barbarism and a thousand years ( 1111 vjet ishte profesia e plakes se verber qe  tha per djaloshin Julian, para se te behej Perandor: Ky do ta rivendose boten , paganizmin, ashtu si ishte, dhe po te vritet njerezia ka per te futur ne eresire per 1111 vjet) of the Dark Ages, Poverty, ignorance and superstition were rampant. Like a monster, the Christian church fed upon and capitalized on these miseries. But the church itself  grew  fat and powerful…

Which is good for the White Race is the highest virtue, which is bad for the White Race is the ultimate sin. We would not treat our enemies the same way as our friends. Nature tells us to take care of our own kind and only our own kind. The mud race is sub-species. The  niggers are at the very bottom of the ladder, not far above monkeys and chimpanzees.

The Laws of  Nature, show that each species or sub-species has its natural enemies. It is a cold hard fact of life that the most deadly enemies of the white race are first of all the Jews, and secondarily, all the other mud races who are competing for food and living space on the limited planet.

The white race will destroy if will be mixing-race and amalgamating with the mud people of the world. In this way all beauty, culture and civilization would vanish. The Jews controlled Government right in America, promoting  the expansion and proliferation of the niggers in the U.S.

Nature has decreed that every species be engaged in a struggle for survival on its own merits in competition with every other species. I no case, in no species in Nature, does the stronger and superior voluntarily hold itself back and help subsidize a weaker and inferior species. No other species, that is, except the White Race, is foolishly engaging in the that kind of foolish philosophy. We must drastically change our course.

The Jewish race, united through their Mosaic religion for thousand of years, is today the most powerful race. They control the news media, television networks, newspapers and the money of the world, control the governments of the world. Control the nerve centers of power in the U.S. and throughout the world. Me kishen Kristiane ja ka arit te percaje dhe te shkateroje racen e bardhe dhe gjythcka me vlere te krijuar prej saj.

If the Jews could organize the Christian church for destruction of the White Race, surely the White Race can organize itself for its own survival.
The Nationalism is an artificial barrier and a divisive force preventing the unification of the white race.

For  acomplishing such objectives  is better a religious than a political party. The religion embraces every aspect of a people's life - economies, morels, customs, law, government, education, eugenics. A political party has a mach narrower base, has e weaker appeal . Religion has a much deeper and profound influence on the entire course of his life.

The Jews' Mosaic religion has lasted for several thousand years and been the key-stone off the survival of the Jewish race, not to mention the horribly destructive ramifications in the lives and destruction of other nation. With the Christian' religion the Jews has poisoned the mind of the White Race.

The white race is the most intelligent creature, in the fields of logic, mathematics, science, inventions, medicine and hundreds of other creative and productive area. The white man's mind is warped as if poisoned with drugs. And this poison is the propaganda that the Jew has foisted on the white race for all these centuries. The most potent of all these propaganda poisons that had infiltrated  the white Man's thinking is the Christian religion.

So, our main problem is replacing that religion with a second racial religion for our survival, expansion and advancement. As soon as we are able to straighten out the white Man's thinking. Our holy book is White Man's Bible and the book Nature's Eternal Religion. Judaism and Christianism  is the world of spirits and spooks.

We do not believe in loving enemies, nor helping them. The whit man is the measure of all things, and we believe in looking at everything through the White Man's eyes, from the White Man's point of view. The Bible is a hoax.”[48]

The United Nations, is a Jew-controlled organization. Either way, the white race will be gone, and with it also will vanish all the good things that it has produced, such as civilization, culture, art and all the other valuable attributes that we consider as contributing to the good life.

 “White people must do what they can to prevent racial mixing. According to the Bible, whites are the supreme race and the next must obey them.
It will not be long until there will bee no such thing as definite racial lines.
At the building of the Tower of Babel God confused the languages to fulfil His purpose in working out the destiny of the races.”[49]

[1] Nature,  The International weekly journal of Science,  2006       

[2] Bibla, Dhiata e Vjeter, Libri i shenjte i Judaizmit

[3] Nature, The Intrenational weekly journal of science,  2006

[4] Daniek Dennett,  Darwin’s Dangerous Idea, New York,  1995

[5] Robert d’Angeli, Enigma,  Tirane 1999.

[6] Aristdh Kola, I Arvanites kai Katagoji ton Helinon,  Athine,  1992.

[7] Aristidh Kola, si me lart.

[8] N.Hamondi

[9] Historia e Lashtesise ,  Kembrigde.

[10] Idem.

[11] Aristidh Kola, si me lart.

[12] Robert d’Angeli, Enigma,  Tirane 1998

[13] Edwin E. Jacques, The Albanians, North Carolina, 1995

[14] Plutarku,  Great Books of the Western World, USA.  1952

[15] Jane Ellen Harrison, Prolegomena to the Studi of Greek Religion, Princeton University Press, 1991

[16] Aristidh Kola, si me lart.

[17] Homeri, The Odyssey, Pengin boks, London 1991

[18] Georg Luck, Arkana Mundi, Johns Hopkins University Press, Maryland, 1985

[19] Gibon, The Decline and Fall of the Roman Empire, New York 1968

[20] Xenophon, Recollections of Socrates & Socrates’Defanse, N. York 1986.

[21] The Harvard Classics, The Apology, Phado and Crito of Plato, N. York 1909.

[22] Herodotus, A new and literal version, Harer & Brothers Publishers, New York  1880

[23] Thukitidi, Thucydides, History of the Peloponnesian war,Pengun books, G.B. 1982

[24] White Supremaci Groups

[25] C.A.Kincaid, liber i permendur, Hiero f. 152

[26] Justiniani..

[27] Gibbon, liber i permendur me lart.

[28]  Joseph Gaer, How the Great Religions Began, Book Two, N. York 1957

[29] Basic Writings of Nietzsche, Modern Library Edition, 2000 USA

[30] Xenofoni,  Anabisis.

[31] Plutarku,  liber i permendur me lart.

[32]  Iamblichus, His life & writings, Holmes Pub. Group 1999

[33] Thomas Taylor, The theoretic arithmetic of the Pythagoreans, London 1991

[34] Plutarku, si me lart. Dokumenta te tjera plotesuese per temen, disponojme vetem per sponsorizatoret ose donatoret e Qendres sone.

[35] Julian, a novel by Gore Vidal, USA, 1962

[36] Aristidh Kola si me lart.

[37] Matheu Hale, White Supremaci Groups

[38] Leon Tolstoi, Tregim me kete titull.

[39] Mathew Hale, White People are the Creator of all Worthwhile Culture and Civilization. M. Hale is the Pontifex Maximus (supreme leader ) of the World Church of the Creator

[40] Aristidh Kola, si me lart.

[41] Broshura e kristianizmit nga interneti, munt t’ja japin kush e desheron, N.Y. Center..

[42] Giboni, liber i permendur me lart.

[43] Jonathan Kirsch, God against the Gods, N. York 2004, Penguin Group. F. 141

[44] Libanius, Selected Orations, London  2003

[45] I. Kadare ne intervisten dhene Televizionit RTK, Nentor 2006. Dokumenta te tjera plotesuese per temen, japim vetem per sponsorizatoret ose donatoret e Qendres sone.

[46] Leksioni i pare titullohet: Raca e Bardhe, ndersa i dyti : Nga historia e Hebrejve.

[47] Bishop Alma White, Heroes of the Fiery Cross, N.J. 1928

[48] Matheu Hale, “White Man’s Bible” and Nature’s Eternal Religion, www.wcotc.com


[49] Bishop Alma, liber i permendur me lart. Dokumenta te tjera plotesuese ju japim vetem sposorizatoreve ose donatoreve te Qendres sone.

No comments: