Sunday, 5 April 2009

KU DO TE NA COJE KY BREZ I RI ... ? !Edgar Frasheri


Pra me kete kendveshtrim,eshte fare normale qe pjesa derrmuese e te rinjve ne Tirane kane idhull Zotin E. Rama vetem per fjalorin banal qe ai perdor ne publik,ndersa nje brez me i “vjeter” e quan Zotin Rama prototip te karakterit te deformuar.
Nje komb qe nuk mendon per te ardhmen e brezit te ri eshte I destinuar te vete shkaterrohet.Po t’I hedhesh nje sy pak me te vemendeshem brezit tone te ri sot,nuk eshte veshtire te dallosh qe me tiparet qe ai cfaq, eshte garant I ketij veteshkaterrimi.
Nuk kam ndermend te beje akuze te drejte per drejte ndaj kesaj moshe bashkekombesish.Perkundrazi,ata jane pasqyra me e mire qe tregon se ne cfare niveli qyteterimi dhe zhvillimi ndodhet kombi yne sot. Bile nuk do te mbaj edhe ndonje qendrim tipik konservator te nje brezi me te vjeter i cili ,nuk mungon te perserise deri ne merzitje... se “ ne kohen tone, keto gjera beheshin me mire...”. Kjo kohe me ate kohe qe ka qene them dhjete vite me pare nuk krahasohen,sepse ka rrjedhur shume uje. Une I referohem pikerisht kesaj moshe e cila ....

Lexo tek Fjala e Lire

No comments: