Thursday, 16 April 2009

Plaku 108 vjeçar nga Velçani i Mokrës :


Ju tregoj sekretet e jetës sime


Bardhyl Berberi

Në një ditë pranvere kemi udhëtuar në drejtim të Velçanit një fshat i thellë malor i vendour në gjoksin e maleve me një popullsi prej 2000 banorësh në Mokrën e Poshtme . Male të lartë të vendosur në gjoksin e maleve me shtëpi të mbuluara me rrasa guri që së largu ngjanë me shkëmbinj të latuar nga erërat e forta të maleve . Mokra është krahina më malore e rrethit të Pogradecit e përbërë nga 47 fshatra .Nga e kaluar i kanë ngelur emrat e njerzve Sose ,Mbarime ,Qëndrim etj dhe emrat e vendeve si ‘Ara e gjakut “ ,Luadhi i sherrit” Guri i Gjakut etj Shkojmë në drejtim të lagjes së Çelave ku ndodhet shtëpia e Dilaver Çelës plakut më të vjetër në të gjithë rrethin e Pogradecit .Plaku banonte në një shtëpi një katëshe të ndërtuar me gurë dhe të mbuluar me rrasa guri .Ka plot 108 vjet që jeton në fshatin e tij të vendlindjes .Sapo u futëm në dhomë në njërin nga dy divanët qëndronte

.....

tek FJALA E LIRE

No comments: