Tuesday, 30 December 2008

Kredoja e Bashkimit shqiptar ne UK- TransparencaRuzhdi Jata


Nje tjeter besim dhe optimizem qe na afron zoti Vata:-zbatohet formula magjike e bashkimit.
Transparenca , kjo formule magjke e Bashkimit te Shqiptareve ,sikur por zbatohet e konkretizohet ne punen per Bashkimin tone nga udheheqesi i ketij bashkimi zoteri Lutfi Jata.Ky Bashkim, - theksoi ai ne fjalen e fundit dhe pershedetese per punen e bere jate vitit 2008 do te jete unik, do te veproje si nje trup i vetem dhe per kete une ju garantoj. Nuk do te kete punera te fsheta te individeve te vecante,por nje transparence briliante dhe krejt vellazerisht do te justifikojme barren e madhe qe ne kemi marre persiper per te udhequr ashtu sic duan njerezit, me zemer te hapur.
Shqiptaret si shume te ndjeshem per kete aspekt te demokracise tanime do te kene vertete nje lider qe eshte me se i perkushtuar per transparence,per besueshmeri dhe per procese demokratike te integrimit.Intelektuali Selman Lokaj ne nje email qe me dergon ne diten e fundit te vitit 2008 shkruan “Kam deshire qe lufta te pushoje por pena,lapsi dhe fjala e lire dhe demoraktike kurre te mos ndalet per te treguar se tash na jemi shqiptaret e shekullit te 21-te, me te bashkuar se kurre”. Dhe kjo deshire e gjithsecili perben te perbashken e kredos shqiptare ne UK. O sot o kurre.
Me daten 28 dhjetor ne Chiswick London borough of Hounslow u mblodhen te gjithe kryetaret e shoqatave dhe organizatave te ndryshme ne UK qe aderojne ne Bashkimin Shqiptar.Ishin te pranishem edhe mjaft intelektuale dhe aktiviste te tjere.Rraporti me shkrim “Puna e bere dhe bashkepunimi i shoqatave shqiptare per vitin 2008 mbajtur nga kryetari i ketij Bashkimi zoti Lutfi Vata, analizoi mjaft qarte arritjet e shkelqyera te vitit te lame pas, si manifestimin para Numerit 10 ne Dawning Street, per Shpalljen e Pavaresise se Kosoves ne Trafalgar Square,festimin e Pavaresise se Shqiperise e tjere. Keto u previjuan edhe nga diskutimet e te gjithe pjesemarresve te cilet , e vleresuan ate si nje sukses dhe zhvillim te metejshem te levizjes shqiptare dhe te tere komunitetit tone ne UK.
Falenderoj , uroj dhe pergezoj per sukseset jo vetem te pranishmit ne kete sale,por te gjithe shqiptaret ,te gjithe biznesment , te cilet kane meriten e tyre te padiskutueshme ne keto arritje,-theksuan diskutuantet Kadri Billali, T.Pllana. Daut Daut,_R. Thaci,_S.Lokaj e te tjere.Ata gjithashtu e vune theksin te rendesia e bashkepunimit , te planifikimi ne kohe i aktiviteteve, e vecanerisht u ndalen ne punen per te ardhmen per Festen e pervjetorit te pare te Pavaresise se Kosoves. Te tjere diskutuante dhe veprimtare te shquar si , Valbona Luta, Gazmen Hasani, Mithat Ibrahimi dhane mendime dhe ide mjaft te vlefeshme per t’u paraqitur sa me denjesisht me 13 Shkurt ne Hammersmith Town Hall ,ne pervjetorin e pare te Pavaresise se Kosoves aktivitet me vlera politike,prezantuese e njohese, por edhe organizativ i ketij Forumi per Vitin 2009, i cili ka synynime mjaft largpamese. Ne vijim te kesaj ideje diskutuan edhe Burbuqe Paqarada, sekretare e ketij Bashkimi,Kadime Jata, aktiviste si dhe Sherif Bllaca nenkryetar, i cili ishte edhe iniciatori per kete Bashkim ne fillim te vitit 2008.
Ne mbledhje,u theksua gjithashtu se edhe shoqatat e tjerat qe duan te bashkepunojne jane te mirepritura dhe kontributi i tyre do te vleresohet jo me llafe por me punen dhe perpjekejet e gjithsecilit. Duke vazhduar te mbeshtesim dhe rrisim interesimin per kete bashkim te ri gjithsecili kontribon per komunitetin ne teresi,per forcimin e tij ,qe kudo te jemi te respektuar, te kemi besimin e mbeshtetjen e bashkeatdhetareve tane per rolin dhe misionin qe ne i kemi vene vetes. Duke qene krenare per punen dhe kontributin e gjithsecilit,optimist per arritje te reja gjate 2009, Zoti L. Vata u ndal me gjate te detyrat qe ka Bashkimi Shqiptar per t’u bere vertete nje promotor i fuqishem i levizjes Shqiptare ne UK. Kryetaret e shoqatave dhe aktivitetet e tjere moren persiper detyrat e tyre si dhe u angazhuan per te kurorezuar me sukses Festen e Kosoves. U mbeshtet nga te gjithe te pranishmit ideja per organizimin e festimin madheshtor te 8 Marsit si nje koncert bamiresie per te varferit dhe jetimet ne Shqiperi dhe Kosove, forcimi dhe bashkepunimi me shtypin shqiptar dhe ate te huaj dhe ,mbi te gjitha puna me shkollat shqipe,me te rinjte e te rejat qe kane me teper nevoje per ndihme dhe mbeshtetje.
Gjithashtu u percaktuan objektivat per vitin 2009 dhe plani i punes.Nder objektivat kryesore ishte edhe krijimi i strukturave te Forumit,si Grupit te Grave , Forumit Rinor dhe nje database per antaresine e komunitetit shqiptar ne bashkepunim me dy Ambasadat.
Ky forum se shpejti do kete websiten e tij te cilin ungarkua ta pergatise zoteri Besnik Rika.

Kredoja e ketij takimi si dhe tere ideja e qellimi i Bashkimit Shqiptar eshte Transparenca. Anetaret e Forumit ,plot besim ne kompetecen e drejtimit te Forumit nga Zoti Vata, do te takohen perseri me 18 Janar per te raportuar gjithsecili per detyrat qe ata moren si dhe per te dsikutuar projekte te reja per te ardhmen e Bashkimit Shqiptar.

Ruzhdi Jata

No comments: