Thursday, 18 December 2008

“Pse më solle lule për ditëlindjen?!”

Klubi “Drita” dhe Libri-2008

Nase Jani

Është libri i dymbëdhjetë i “Lirikut të Bregut” Odhise Goro dhe libri i dytë i botuar gjatë këtij viti. Poeti Odhise Goro, kalendarin e viteve e mat me dashurinë për vendlindjen...

“Një artist nën pentagrame të kryqëzuara”

Pas romanit të suksesshëm “Shpirt i braktisur”, Leon Lekaj, doli me një libër-monografi, për të atin, Mjeshtrin e Muzikës, Zef Lekaj. Artisti vjen tek lexuesi, ashtu siç ishte, i thjeshtë e i mençur, për të mbetur jo vetëm në kujtesën e bashkëkohësve, por edhe në kujtesën artistike të Kombit. Një sprovë e suksesshme për Leonin edhe në këtë gjini, duke dalë “jashtë” marrëdhënieve fëmijë-prind.

Suksese krijuesve tanë, me libra të rinj në vitin 2009!


No comments: