Wednesday, 3 December 2008

Një informacion i shkurtër te aktiviteteve të Julia Jankut në diasporë
Një foto nga ekspozita dhe disa foto nga punët e Leonidha Bullgarit shoqërojnë njërën nga aktivitetet e Julia jankut në diasporë. Leonidha Bullgari, piktor i mirënjohur, tashmë si një nga piktorët më të mirë shqiptarë në rymën e Kubizmit, jo vetëm brenda viseve shqiptare, por edhe jashtë saj, pati sukses në ekspozitën e tij të fundit organizuar ne qytetin e Athines.
Ky aktivitet u zhvillua ne Qendren Kulturore "Porta", organizatore Julia Janku.
Nuk mungoi tematika, larmia e ngjyrave, Shpirti i nje Artisti Shqipetar, qe vetem si i tille Ai di te shprehe inspirimin e tij, te kaloje ne menyre precize idete, penelat mbi telajo te japin formen dhe ngjyren aq te ndjeshme.
Publiku "Udhetoi" ne kete larmi pikturash.....ku lane gjurme ne kujtesen e secilit, si nje nga ekspozitat me te sukseshme te koheve te fundit.
Disa nga materialet do tju japin mundesine te jetoni dhe JU disa caste ne nje Jete plot larmi qe na sjell Piktori i mirenjohur : Leonidha Bullgari.

No comments: