Wednesday, 3 September 2008

KUSH ISHTE SEJDI DIDA
Sejdi Dida u lind ne Krume te Hasit
(Republika e Shqiperise) me 16.07.1942.
Ne vendlindje kreu shkollimin fillor dhe
ate shtatevjecar, kurse ne Skoder kreu
skollimin e mesem dhe ate te larte ne
Institutin Pedagogjik- Dega Gjuhe-Histori.
Per me se dyzet vite me radhe punoi mesues
neper shkollat e rrethit te Tropojes,
Kukesit e te Hasit, kurse nje kohe te
shkurter ishte drejtor ne Muzeun Krahinor
te Rrethit te Hasit ne Krume.
Krahas punes ne arsim ai ishte edhe nje
mbledhes i zellshem i folklorit dhe la
gjurme sidomos ne fushen e frazeologjise.
Punimet e tij i ka publikuar neper revista
shkencore te kohes dhe la ne doreshkrim
materiale te shumta te kesaj fushe.
Vdiq ne Krume ne Gusht te vitit 1993.

( 2 muaj para se te vdiste Sejdi Dida )
Presidenti Moisiu dekoroi kete te marte me tituj vleresimi personalitetet te njohura ne fushen e mjekesise, sportit shkences dhe arsimit shqiptar.
Me motivacionin per perkushtim, pasionin, veprimtarine e palodhur gjate gjithe jetes se tyre dhe rezultatet e arritura ne fushat perkatese ne vleresimin e presidentit u perfshin ne urdhrin mjeshter i madh?Mjeshtër i Madh? Prof. Dr. Adelina Mazreku, Prof.
Dr. Muzafer Korkuti, si dhe z. Fehti Borova (Pas Vdekjes). Me urdhrin Naim Frashëri i Argjendë Presidenti i Republikës dekoroi Prof. Dr. Kristaq Kumen, z. Sejdi Dida (Pas Vdekjes)
Po gjatë ceremonisë, kreu i shtetit i dorëzoi ?Medaljen e Mirënjohjes? z. Anton Luigj Shkoza, nismëtarit dhe themeluesit të JUDO-s shqiptare.
Në ceremoninë e dekorimit merrnin pjesë Ministri i Shëndetësisë, Maksim Cikuli, Ministri i Turizmit, Kulturës, Rinisë dhe Sporteve, Bujar Leskaj, Kryetari i Akademisë së Shkencave, Ylli Popa etj.
dhe z. Vasillaq Gallani (Pas Vdekjes).

No comments: